Lekker Fit

Lekker Fit! Is een programma van de gemeente Rotterdam om Rotterdamse kinderen fitter te krijgen. Fitte kinderen zitten lekkerder in hun vel, doen beter mee en blijven ook in de toekomst vaak gezonder.

Binnen de Groene Tuin willen we voor u en uw kind meer beteken dan alleen professionele kinderopvang, daarom willen wij vanuit onze visie samen met u zorg dragen voor een gezonde leefstijl bij het kind. Een kind dat van kleins af aan gezonde gewoontes aanleert, heeft daar nu én later veel profijt van. Overgewicht ontstaat op steeds jongere leeftijd en overgewicht bij peuters is een goede voorspeller van overgewicht op latere leeftijd.

Voeding en beweging

Door dagelijks op een leuke manier met voeding en beweging bezig te zijn binnen de kinderopvang, naast thuis, wordt gezond eten en bewegen voor de kinderen een normaal fenomeen. Het is de bedoeling dat het veranderde gedrag op de kinderopvang, maar ook het gedrag van de ouders, een positieve invloed heeft op de gezondheid van de kinderen.

De pedagogisch medewerkers zullen vanuit de kinderopvang deze aanpak ondersteunen en dit vol enthousiasme aan de kinderen overbrengen. Ook bieden we de mogelijkheid om ouders te informeren over het belang van gezond eten en voldoende bewegen, indien gewenst.

Maak een afspraak

Op dit moment hebben wij 4 locaties voor kinderopvang in Rotterdam. U kunt geheel vrijblijvend langskomen voor een kennismaking.

Meer informatie

Inschrijven

Inschrijven voor de buitenschoolse opvang kan bij ons op locatie, per e-mail of via ons inschrijfformulier. Natuurlijk zijn u en uw kinderen altijd van harte welkom om eens te komen kijken voordat u uw zoon of dochter bij ons aanmeldt.

Pedagogisch beleidsplan

Het pedagogisch beleid probeert duidelijkheid te scheppen naar alle betrokkenen en draagt bij aan de continuïteit van de geboden kinderopvang. Anders gezegd, hoe gaan we in onze dagelijkse praktijk om met u als ouders en vooral met uw kinderen. Het uitvoerende werk wordt gedaan door gediplomeerde pedagogisch medewerkers, die met volle aandacht voor elk kind het vizier hebben op het verbeteren van de kwaliteit van de BSO. Het pedagogisch beleid is geen star beleid maar zal inhoudelijk ter discussie blijven staan en waar nodig bijgesteld, bijvoorbeeld wanneer maatschappelijke opvattingen veranderen of wanneer de overheid met nieuwe regelgeving komt.

Gratis rondleiding aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een rondleiding.


  • Informatie van de ouder  • Informatie van het kind


Maak een afspraak.

Op dit moment hebben wij 4 locaties voor kinderopvang in Rotterdam. U kunt geheel vrijblijvend langskomen voor een kennismaking.

Of bel ons direct 010 4822811