Kinderdagverblijf De Groene Tuin

Een kinderopvang is een ideale locatie om uw jonge zoontje of dochtertje zo nu en dan een prettige tijd te laten beleven op het moment dat u niet in de gelegenheid bent. Bekijk de informatiebrochure om te zien wat wij te bieden hebben.

Kinderopvang De Groene Tuin is gestart in oktober 2009. Destijds op de eerste locatie in IJsselmonde en onze tweede locatie is gevestigd in Charlois/Slinge. Het kinderdagverblijf is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07:15 tot 18:15 uur.

Ons dagverblijf heeft lichte, ruime groepen en een mooie frisse uitstraling. We hebben een centrale hal, waar kinderen van verschillende groepen ook met elkaar kunnen spelen. Hiernaast hebben we een heerlijk buitenterrein, met diverse speeltoestellen. Onze groepen zijn ruim en licht en hebben een frisse, vrolijke uitstraling. Iedere groep is ingericht voor de desbetreffende leeftijdsgroep, zodat ieder kind in de juiste groep zit, passend bij zijn leeftijd en ontwikkeling.

Kinderopvang locaties

Pedagogisch verantwoord

Ons uitgangspunt is om kleinschalige, kindvriendelijke, professionele kinderopvang aan te bieden. Dat gebeurt via een pedagogisch verantwoorde aanpak in een omgeving die afgestemd is op de behoefte van het kind, waarbij plezier en veiligheid voorop staat. Lichamelijke gezondheid wordt door de leiding van het KDV gestimuleerd door een vast dagritme met gezonde verantwoorde voeding, veel beweging, buiten spelen en aandacht voor hygiëne. Hoe wij precies met uw kinderen om willen gaan kunt u uitgebreid lezen in ons pedagogisch beleid.

Onze medewerkers beschikken over de juiste diploma’s op het gebied van pedagogiek en over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Vanzelfsprekend zijn er voldoende medewerkers met een diploma Kinder-EHBO en BHV. Wij streven er naar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dit doen wij door de leiding zoveel mogelijk op vaste dagen en uren te laten werken en om zo min mogelijk gebruik te maken van de invalkrachten.

De voertaal op het kinderdagverblijf is Nederlands. In de toekomst willen we, met behulp van een native speaker, ook aandacht aan de Engelse taal schenken.

Kinderdagverblijf De Groene Tuin
Kinderdagverblijf De Groene Tuin

Hieronder onze locaties, contactgegevens en openingstijden.

Locatie

Locatie Schuilenburg:
Schuilenburg 27
3085 KX Rotterdam (Charlois)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
07.15 – 18.15 uur

Locatie

Locatie Taselaarstraat:
Taselaarstraat 5
3078 VM Rotterdam (Ijsselmonde)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
07.15 – 18.15 uur

Locatie

Locatie Sport BSO DRL:
Spinozaweg 498
3076ET Rotterdam

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
07.15 – 18.15 uur

Locatie

Locatie Hollands Tuin:
Hollands Tuin 290
3078 EE Rotterdam

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
07.15 – 18.15 uur

Groepen

De opbouw van de stamgroepen is afhankelijk van de groepssamenstelling, of te wel van de leeftijd van de kinderen die worden aangemeld.

Locatie IJsselmonde:

  • Een babygroep van 0-2 jaar
  • Een dreumesgroep van 1.5-4 jaar
  • Een 3+ groep van 3-4 jaar
  • Een peutergroep van 2-4 jaar

Locatie Charlois/Slinge:

  • Twee babygroepen van 0-2 jaar
  • Twee peutergroepen van 2-4 jaar

Naast de eigen stamgroep kunnen kinderen ook gebruik maken van de speelhal, de buitenspeelplaats of even gaan spelen of kijken bij een andere groep. Wij werken, binnen het vaste dagritme, met thema’s en ons activiteitenprogramma is hierop afgestemd.

Maak een afspraak

Op dit moment hebben wij 4 locaties voor kinderopvang in Rotterdam. U kunt geheel vrijblijvend langskomen voor een kennismaking.

Meer informatie

Inschrijven

Inschrijven voor de buitenschoolse opvang kan bij ons op locatie, per e-mail of via ons inschrijfformulier. Natuurlijk zijn u en uw kinderen altijd van harte welkom om eens te komen kijken voordat u uw zoon of dochter bij ons aanmeldt.

Pedagogisch beleidsplan

Het pedagogisch beleid probeert duidelijkheid te scheppen naar alle betrokkenen en draagt bij aan de continuïteit van de geboden kinderopvang. Anders gezegd, hoe gaan we in onze dagelijkse praktijk om met u als ouders en vooral met uw kinderen. Het uitvoerende werk wordt gedaan door gediplomeerde pedagogisch medewerkers, die met volle aandacht voor elk kind het vizier hebben op het verbeteren van de kwaliteit van de BSO. Het pedagogisch beleid is geen star beleid maar zal inhoudelijk ter discussie blijven staan en waar nodig bijgesteld, bijvoorbeeld wanneer maatschappelijke opvattingen veranderen of wanneer de overheid met nieuwe regelgeving komt.

Gratis rondleiding aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een rondleiding.


  • Informatie van de ouder  • Informatie van het kind


Maak een afspraak.

Op dit moment hebben wij 4 locaties voor kinderopvang in Rotterdam. U kunt geheel vrijblijvend langskomen voor een kennismaking.

Of bel ons direct 010 4822811