BSO IJsselmonde

De BSO Ijsselmonde biedt diverse activiteiten aan voor de kinderen. Wanneer kinderen naar school gaan verandert de vraag ook naar opvang. Bij de Groene Tuin kunt uit diverse opvang pakketten en opties kiezen zoals; BSO om de week, bij studiedagen, schoolweken en vóór schooltijd. Combinaties van verschillende opvang pakketten is ook mogelijk bij ons!

Onze dagelijkse geplande activiteiten worden gefaciliteerd door opgeleide en ervaren personeel, waar kinderen centraal staan. De bescherming van ieder kind is voor ons van grootste belang. Gezond leven wordt gepromoot en weerspiegeld in onze menu’s en activiteiten. U krijgt een activiteitenschema en een menu, zodat u weet wat uw kind de hele week zal gaan doen en eten.

Wij moedigen de inbreng van de ouders aan en uw suggesties worden enorm gewaardeerd in ons platform, waar u ook ideeën kunt bespreken en nieuwe vrienden kunt maken met andere ouders.

BSO IJsselmonde
BSO IJsselmonde
Uiteindelijk is het ons doel om kinderen te helpen hun volledige potentieel te ontwikkelen door middel van positieve, sociale, emotionele, fysieke en intellectuele ervaringen door:

  • Het bieden van een stabiele, veilige en ontspannen omgeving waar ouders en verzorgers zich tevreden voelen om hun kinderen te verlaten is de fundament van ons opvang.
  • Het handhaven van hoge normen voor kinderopvang, waarbij ouders en verzorgers kunnen deelnemen aan de planning van de regeling, zodat iedereen een gevoel van adequaatheid en voldoening krijgt.
  • Het waarderen, erkennen en respecteren van kinderen en hun ouders/verzorgers met verschillende achtergronden van ras, cultuur of religie. Het erkennen en respecteren van de individuele behoeften van kinderen, bijvoorbeeld handicaps en geslacht.

Onze BSO opvang haalt uw kind op van school en begeleidt het veilig naar locatie. Eenmaal teruggekeerd wordt er voor alle kinderen een gezonde lichte snack voorzien, bereid in onze volledig operationele en goedgekeurde keuken. Er wordt zorgvuldig rekening gehouden met allergenen en/of religieuze vereisten en alle medewerkers worden volledig gebrieft bij de acceptatie van een nieuw kind en bij het invullen van de medische vragenlijst en het toelatingsformulier.

Locatie BSO IJsselmonde

Locatie Taselaarstraat:
Taselaarstraat 5
3078 VM Rotterdam (Ijsselmonde)

Buitenschoolse opvang Ijsselmonde

Buitenschoolse opvang IJsselmonde biedt gezond eten en een actieve levensstijl voor ieder kind. Bij de Groene Tuin stimuleert kinderen om na schooltijd te kiezen voor gezond eten en kiezen hieruit kiezen uit bijvoorbeeld vers fruit, verse sappen, volkoren brood, kaas en nog veel meer. Als de kinderen eenmaal gegeten hebben, is er tijd om aan leuke activiteiten deel te nemen.

De Groene Tuin heeft ervaren personeel om de kinderen op de juiste manier te verzorgen.
Als ouders en verzorgers moeten we er zeker van zijn dat onze kinderen veilig zijn…
maar ook om ons de rust te gunnen terwijl we aan het werk zijn, studeren of een pauze nemen.

Wij bieden een flexibele, betrouwbare en consistente service om tegemoet te komen aan de individuele behoeften van ouders/verzorgers in een gelukkige, veilige en stimulerende omgeving. De kinderen maken kennis met verschillende activiteiten, die gepland zijn om hun ontwikkeling te stimuleren en te stimuleren en om hen te leren met elkaar samen te werken op het werk en bij het spelen. Er is een goed aanbod van speelgoed en hulpmiddelen die kinderen goede leermogelijkheden bieden.

De omgeving van de buitenschoolse opvang IJsselmonde is goed georganiseerd, schoon en goed onderhouden met het gebruik van schermen, waardoor er verschillende ruimtes zijn waar kinderen aan verschillende activiteiten kunnen deelnemen. We zijn er trots op dat we goed geschreven procedures en documentatie hebben om een effectieve samenwerking met ouders en verzorgers te ondersteunen.

Er is ook tijd gereserveerd voor kinderen om hun huiswerk te maken (vrijwillig) gedurende een bepaalde periode. Tijdens de schoolvakanties worden er verschillende spannende en leerzame uitstapjes voor de kinderen georganiseerd.

Leuke activiteiten BSO Ijsselmonde

Als de kinderen eenmaal gegeten hebben, is er een keuze aan dagelijkse leuke activiteiten waaraan de kinderen kunnen deelnemen volgens een aantal thema’s, waaronder creatieve activiteiten, sport, eten en cultuur en muziek en rollenspel. Alle activiteiten worden volledig ondersteund door gediplomeerd personeel en omvatten buitenspelen binnen ingesloten speelvelden.

Kinderen worden aangemoedigd eerlijk te zeggen wat ze die dag willen doen. Zo kunnen kinderen ervoor kiezen om voor rustige activiteiten zoals lezen in de rustige omgeving of huiswerkclub te kiezen, in plaats van deel te nemen aan de geplande activiteiten.

Als het weer het toelaat, krijgen de kinderen de kans om te spelen in het plaatselijke park of in de club. Kinderen kunnen dan deelnemen aan een geplande activiteit zoals schilderen, tekenen, spelletjes, sporten of koken. De leuke activiteiten van de buitenschoolse opvang IJsselmonde zijn zorgvuldig ontworpen om ervoor te zorgen dat alle kinderen gelijke kansen hebben om deel te nemen aan activiteiten van hun keuze. Relevante ondersteuning wordt geboden om ervoor te zorgen dat aan alle behoeften van de kinderen wordt voldaan.

Leuke activiteiten bij BSO Ijsselmonde staat gelijk aan spelenderwijs leren. Maar niet ieder kind vind een activiteit leuk. Bij de Groene Tuin mag ieder kind eerlijk vertellen of zij aan een activiteit willen deelnemen of niet. Wij willen dat een kind zich veilig en vertrouwd voelt en niet gedwongen aan een activiteit gaat deelnemen. Ook leren de kinderen door middel van diverse leuke activiteiten hoe zij met bepaalde situaties moeten omgaan die zij in het echte leven tegen kunnen komen. Onze ervaren pedagogische medewerkers leren zo uw kind spelenderwijs om henzelf te ontplooien en te ontwikkelen.

Als onderdeel van de naschoolse opvang bieden wij sportieve spelletjes en leuke activiteiten aan, gericht op alle schoolgaande kinderen. De activiteiten voor de jongere kinderen hebben betrekking op aspecten van fitness en beweging zoals beweging en coördinatie. De kinderen worden aangemoedigd om deel te nemen aan alle leuke activiteiten en om samen te leren spelen en te werken als een team, vaak met doelen en doelen die hen aansporen om te blijven deelnemen.

Heeft u vragen met betrekking tot de activiteiten die bij ons gegeven worden? Neem contact met ons en wij geven u graag alle informatie die u wenst!

Maak een afspraak

Op dit moment hebben wij 4 locaties voor kinderopvang in Rotterdam. U kunt geheel vrijblijvend langskomen voor een kennismaking.

Meer informatie

Inschrijven

Inschrijven voor de buitenschoolse opvang kan bij ons op locatie, per e-mail of via ons inschrijfformulier. Natuurlijk zijn u en uw kinderen altijd van harte welkom om eens te komen kijken voordat u uw zoon of dochter bij ons aanmeldt.

Pedagogisch beleidsplan

Het pedagogisch beleid probeert duidelijkheid te scheppen naar alle betrokkenen en draagt bij aan de continuïteit van de geboden kinderopvang. Anders gezegd, hoe gaan we in onze dagelijkse praktijk om met u als ouders en vooral met uw kinderen. Het uitvoerende werk wordt gedaan door gediplomeerde pedagogisch medewerkers, die met volle aandacht voor elk kind het vizier hebben op het verbeteren van de kwaliteit van de BSO. Het pedagogisch beleid is geen star beleid maar zal inhoudelijk ter discussie blijven staan en waar nodig bijgesteld, bijvoorbeeld wanneer maatschappelijke opvattingen veranderen of wanneer de overheid met nieuwe regelgeving komt.

Gratis rondleiding aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een rondleiding.


  • Informatie van de ouder  • Informatie van het kind


Maak een afspraak.

Op dit moment hebben wij 4 locaties voor kinderopvang in Rotterdam. U kunt geheel vrijblijvend langskomen voor een kennismaking.

Of bel ons direct 010 4822811