BSO Feijenoord

BSO Feijenoord haalt uw kind op van school en begeleidt het veilig naar locatie. Wanneer uw kind netjes op locatie is gebracht krijgen de de kinderen allemaal een gezonde lichte snack. Wij vinden het belangrijk dat kinderen een gezond levenstijl aanleren en kunnen daarom kiezen uit dagelijks vers fruit, verse sappen, water, volkoren brood, kaas en nog veel meer. Daarnaast houdt BSO Feijenoord rekening met allergenen en/of en/of religieuze vereisten en alle medewerkers worden volledig gebrieft bij de acceptatie van een nieuw kind en bij het invullen van de medische vragenlijst en het toelatingsformulier.

Kinderen kunnen bij BSO Feijenoord deelnemen aan diverse activiteiten. De vraag naar opvang kan periodiek verschillen en de Groene Tuin begrijpt dat. Bij de Groene Tuin kunt uit diverse opvang pakketten en opties kiezen zoals; BSO om de week, bij studiedagen, schoolweken en vóór schooltijd. Combinaties van verschillende opvang pakketten is ook mogelijk bij ons!

Onze ervaren pedagogische medewerkers faciliteren de dagelijkse geplande activiteiten waar ieder kind centraal staat. BSO Feijenoord moedigt de input van de ouders aan en uw suggesties worden enorm gewaardeerd in ons platform, waar u ook ideeën kunt bespreken en nieuwe vrienden kunt maken met andere ouders.

BSO Feijenoord
BSO Feijenoord

Ons doel is om kinderen te helpen hun volledige potentieel te ontwikkelen door middel van positieve, sociale, emotionele, fysieke en intellectuele ervaringen door:

  • Het bieden van een stabiele, veilige en ontspannen omgeving waar ouders en verzorgers zich tevreden voelen om hun kinderen te verlaten is de fundament van ons opvang.
  • Het handhaven van hoge normen voor kinderopvang, waarbij ouders en verzorgers kunnen deelnemen aan de planning van de regeling, zodat iedereen een gevoel van adequaatheid en voldoening krijgt.
  • Het waarderen, erkennen en respecteren van kinderen en hun ouders/verzorgers met verschillende achtergronden van ras, cultuur of religie. Het erkennen en respecteren van de individuele behoeften van kinderen, bijvoorbeeld handicaps en geslacht.

Buitenschoolse opvang Feijenoord

Bij de Buitenschoolse opvang Feijenoord wordt u als ouders ervan gegarandeerd dat uw kinderen aan leuke leerzame activiteiten kunnen deelnemen. De BSO is bedoeld is voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar en biedt opvang na schooltijd. Uw kind wordt netjes opgehaald van school en naar de locatie gebracht waar de opvang plaatsvindt.

Zodra de kinderen er zijn krijgen ze allemaal wat gezonds te drinken en te eten. Met de begeleiders bespreken de kinderen wat er die dag aan activiteiten zal plaatsvinden. Mocht een kind niet willen deelnemen aan bepaalde activiteiten en liever die dag rustig een boekje lezen dan is dat ook zeker mogelijk.

Er zijn diverse soorten van BSO, en de meeste bekende vorm is de kinderopvang na schooltijd en in de vakanties. Kinderen moeten zich altijd vrij kunnen voelen en bewegen na schooltijd en BSO Feijenoord zal daar altijd aan bijdragen. Bij BSO Feijenoord is er ook genoeg ruimte om kinderen lekker te kunnen laten ‘chillen’ als ze geen behoefte hebben om te spelen.

U kunt als ouder met een gerust hart je werk en kinderen combineren. De buitenschoolse opvang is speciaal voor kinderen die na school nog opvang nodig hebben totdat de ouders of voogd weer thuis zijn. De Groene Tuin vindt het belangrijk dat ieder kind zich vrij kan bewegen en voelen na schooltijd. Wilt u meer informatie over de opvang pakketten die wij bij Groene Tuin te bieden hebben? Neem dan gerust contact met ons op.

Leuke activiteiten BSO Feijenoord

BSO Feijenoord stemt af in de buurt af of er bepaalde activiteiten gegeven kunnen worden. Door deze samenwerking verloopt de overgang soepel en wordt er een veilige omgeving gecreëerd waar uw kind kan spelen en leren.

BSO is de meest bekende vorm van kinderopvang na schooltijd en in de vakanties. Het is belangrijk dat kinderen zich vrij kunnen bewegen en voelen, vooral na schooltijd. Bij Groene Tuin is iedere BSO-locatie zo ingericht waarbij alle kinderen de ruimte hebben om vrij te kunnen spelen of lekker kunnen ‘chillen’ op de bank met een boekje erbij. BSO Feijenoord heeft dagelijks een leuke activiteitenprogramma waarbij kinderen bijvoorbeeld kunnen koken, knutselen of sporten. De mening van kinderen wordt vaak gevraagd zodat de activiteiten worden aangepast op de wensen en behoeften van een kind. Wilt een kind niet mee doen met een bepaalde activiteit? Dan is dat helemaal niet. Wij begrijpen dat sommige kinderen even geen zin hebben om te spelen maar liever even een boekje op de bank willen lezen.

Leuke activiteiten bij BSO Feijenoord worden dagelijks gehouden. De begeleiders vragen ook aan de kinderen wat voor activiteiten zij graag willen doen, zodat daar rekening mee gehouden kan worden. Periodiek vinden er ook leuke excursies plaats zoals een uitje naar de dierentuin of naar een mooie park.

Spelenderwijs leren staat bij BSO Feijenoord gelijk aan leuke activiteiten. Door middel van leuke, interactieve spelletjes leren kinderen al op jonge leeftijd hoe zij met bepaalde situaties kunnen omgaan. Zo leren ze al jong hoe ze bijvoorbeeld voor hun zich kunnen opkomen of op een nette manier kunnen aangeven dat ze iets niet leuk vinden. Op deze manier dragen wij een steentje bij aan de zelfontplooiing en ontwikkeling van een kind.

Als onderdeel van de buitenschoolse opvang bieden wij ook sportieve spelletjes aan. Wij moedigen kinderen al op jonge leeftijd aan om gezond te eten en dagelijks te bewegen. Met de activiteiten waar kinderen aan deelnemen leren ze ook te werken als een team, doelen te behalen en gemotiveerd te blijven. De activiteiten worden met zorg samengesteld en iedere dag vindt er een activiteitenprogramma plaats waar kinderen zelf uit mogen kiezen.

Wilt u weten wat BSO Feijenoord voor u en uw kind kan betekenen? Kom dan gerust eens kijken op onze locatie of neem telefonisch contact met ons op!

Maak een afspraak

Op dit moment hebben wij 4 locaties voor kinderopvang in Rotterdam. U kunt geheel vrijblijvend langskomen voor een kennismaking.

Meer informatie

Inschrijven

Inschrijven voor de buitenschoolse opvang kan bij ons op locatie, per e-mail of via ons inschrijfformulier. Natuurlijk zijn u en uw kinderen altijd van harte welkom om eens te komen kijken voordat u uw zoon of dochter bij ons aanmeldt.

Pedagogisch beleidsplan

Het pedagogisch beleid probeert duidelijkheid te scheppen naar alle betrokkenen en draagt bij aan de continuïteit van de geboden kinderopvang. Anders gezegd, hoe gaan we in onze dagelijkse praktijk om met u als ouders en vooral met uw kinderen. Het uitvoerende werk wordt gedaan door gediplomeerde pedagogisch medewerkers, die met volle aandacht voor elk kind het vizier hebben op het verbeteren van de kwaliteit van de BSO. Het pedagogisch beleid is geen star beleid maar zal inhoudelijk ter discussie blijven staan en waar nodig bijgesteld, bijvoorbeeld wanneer maatschappelijke opvattingen veranderen of wanneer de overheid met nieuwe regelgeving komt.

Gratis rondleiding aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een rondleiding.


  • Informatie van de ouder  • Informatie van het kind


Maak een afspraak.

Op dit moment hebben wij 4 locaties voor kinderopvang in Rotterdam. U kunt geheel vrijblijvend langskomen voor een kennismaking.

Of bel ons direct 010 4822811